Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Danubius Best Of

2008.07.19

Best of

Egy kereskedelmi rádióban, ahol zene, zene hátán van, szinte magától értetődőnek tűnik a saját zenekar gondolata. Persze csak akkor, ha a rádiósok közül legalább „maroknyian” játszanak valamilyen hangszeren, van valamilyen zenei képzettségük és múltjuk, vágynak a közös zenélésre, illetve nem árt, ha van némi elképzelésük arról, hogyan kell jó zenét csinálni, ami reménybeli nézőközönségüket és rajongóikat is képes lesz magával ragadni. Az öttagú rádiós csapatnak nemcsak elképzelése, de tudása, zenész múltja, lelkesedése és ötlete is akadt arra nézve, hogyan lehetne együtt a színpadra állni, mulattatni az embereket, közben persze nagyon jól érezni magukat.

A mikrofonnál Abaházi Csaba áll, akit a Sing Sing együttes frontembereként ismert meg a magyarországi közönség. Tíz év aktív zenélés után került a Rádióhoz, ahol már jó ideje a vasárnap esti Hajrá magyarok hangjaként ismerik a hallgatók. Csaba azonban úgy döntött, hogy kilép a zenekarból, 2005 novemberében énekelt utoljára a csapattal. A mikrofonnál Bűdi Szilárd váltotta őt. Véleményem szerint Szilli nagyon jó választás volt, hiszen nagyon jó a hangja, remek hangulatot tud teremteni a színpadon és bevonja a közönséget is a buliba.

A Best Of billentyűse, Buza Sándor a rádió programigazgatója, a Cappuccino Tripla műsorvezetője. A dobok mögött Garami Gábor ül, aki öt évig erősítette a Táncosokkal Farkaló, alapvetően jazz muzsikát játszó együttest, a rádiónál a hétvégi Kívánságműsor gazdája. Öccse, Garami Balázs egy személyben a formáció vezetője, menedzsere és basszusgitárosa. Foglalkozására nézve hangmérnök, a Cappuccino Tripla technikai munkáiért felelős. A szólógitár húrjait az a Rákóczi Ferenc pengeti, aki szintén a Cappuccino Tripla műsorvezetője.

A műsorvezetők békésen dolgozgattak egymás mellett, mígnem egy interjú kapcsán Abaházi Csaba felvetette Garami Gábornak az együtt zenélés gondolatát. A felmerült ötletet ekkor még nem gondolták tovább, Csaba ugyanis rock zenében gondolkodott, Gábort pedig jazz-zenészként jegyezték. Nem sokkal később, a rádióhoz került Rákóczi Feriről kiderült, hogy volt már gitár a kezében, Buza Sanyiról pedig az a hír járta, hogy nemrég vett magának egy szintetizátort és otthon gyakorolgat. Döntöttek: belevágnak. Ha másért nem, saját álmaikért, vágyaikért. Ezután ment minden, mint a karikacsapás. Garami Balázzsal egyetemben levonultak egy pincébe és fáradhatatlanul gyakoroltak. Első fellépéseiken mindössze öt-hat nótát „prezentáltak”, amelyekkel meglepően zajos sikereket arattak. Nem szálltak el, de ezután még bátrabban „csaptak a húrokba”. Repertoárjukat közismert slágerekkel bővítették folyamatosan, gondoljunk Bon Jovi: It’s my life, a Police: Every Breath you take, a Five: Keep on movin’, a Chumbawamba: Tubthumping, a Roxette: Sleeping in my car, Madonna: Material Boy című számaira, a magyar dalok közül már a Best Of listáján van az R-Go egykori hatalmas slágere, a Szerelmes vagyok, mint egy nagyágyú vagy a Bikini: Mielőtt végleg elmegyek, Demjén Rózsi: Szerelemvonat című örökzöldje. A válogatott „klasszikusok” közé emelték Soltész Rezső: Szóljon hangosan az ének, az LGT: Neked írom a dalt, az újabb slágerek közül Császár Előd: Rólad álmodom című szerzeményét.

A lista egyre bővül, sőt elkészült első saját daluk is, címe: Szabad a szombat délután. Meg sem akarnak állni az első Best Of lemezig. Aztán tovább. A névválasztás telitalálat, eleinte rádiós berkekben sűrűn elhangzó fogalmakban gondolkodtak, például On Air, Broadcasting. Ám végül Abaházi Csaba ötlete nyert. A „Best Of” árulkodó név: a Danubiusban befutott műsort jelöl, de utal arra, hogy csak olyan válogatott, ám sokszínű, stílusú zenét játszanak, amelyet felvállalnak, magukénak éreznek, az is kiérezhető, hogy szívvel-lélekkel, és professzionális módon akarják szórakoztatni az embereket. Egyszerűbben szólva: örömzenélnek. Az élőzenében olyan erőt látnak, amellyel képesek kikapcsolni, elvarázsolni hallgatóságukat, mégha csak egy-két órácskára is.

 

„AZ ELSŐ KONCERT

2001.szeptember.15 kora délután PÉCS a DANUBIUS KARAVÁN színpadán élőben: A BEST OF!!!

Hát átestünk a tűzkeresztségen.

AZ ELSŐ KONCERTTŐL NAPJAINKIG

Ami ezek után jött az ma már történelem, csak az a baj, hogy én sem tudom, hogy is jöttek az események egymás után. Az biztos, hogy sokat koncerteztünk, sok helyen megfordultunk gólyabáloktól a sörfesztiválokon át születésnapokig. A Danubius Karavánok a nyár biztos pontjai voltak, mint ahogy a Budapest Parádé is (köszönet érte Schatz Péternek). Tulajdonképpen így visszanézve elrepült ez a három év, és most van a zenekar talán a legközelebb egy újabb, nagy próbatétel elött: A SAJÁT ALBUM!!! Ha ez sikerül, akkor majd folytatom a történetet.” /Garami Balázs/

 

forrás: www.danubius.hu, www.best-of.hu (Kiegészítve a saját véleményemmel.)

 

-Vikus-

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.