Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A műsorról

2008.07.19

A Popdaráló különlegessége, hogy bátran reflektorfénybe engedi az önjelölt énekeseket, hisz itt nem a szereplők énekhangja, hanem a szövegtudása szükséges a nyeremény megnyeréséhez. Az nyer, aki a legtöbb sláger szövegét tudja, és a legkevesebbet hibázik. Nyolc játékos indul csatába a győzelemért: az utolsó körbe azonban csak egyikük jut, ő nyerheti meg a fődíjat, amennyiben hibátlanul tudja folytatni a végső megmérettetés során játszott dalok szövegét.

 

A versenyzőknek félbehagyott dalszövegeket kell emlékezetből felidézniük, majd folytatni a dalt a stúdió zenekarának kíséretével. A műsorban profi énekesek, és vendégek is fellépnek, olyan varázslatos személyiségek, akik méltán számíthatnak a nézők elismerésére.

 

Lengyel Zsolt főszerkesztő szerint a legnehezebb részén vannak túl. "Nagyon jó hangulatban készült, de nem azért hívjuk ezt könnyű műfajnak, mert könnyű csinálni" - vélte. A műsorvezetőt, Kovács Áront telitalálatnak tartja, aki a nézőknek nagy meglepést okoz majd rátermettségével. A siker titka szerinte a koncentráció. "A színpad pedig nagyon bomba lett. A díszlet nagyon eltalált, felteszi a lécet" - tette hozzá, az arculatot elemezve.

A műsor producere Kapitány Iván.

 

A műsor nem saját fejlesztés, hanem a The singing bee licence: az NBC tavaly indította a játékos karaoke-jellegű show-t a FOX tévé Don't forget the lyrics című darabjára való válaszul. A koncepció egyszerű, a magyar verzióban hazai dalokat állítanak meg hirtelen, és a próbálkozónak folytatnia kell az éneklést - itt viszont nem a képzett hangot, parádés hajlítást díjazzák, hanem a szöveghűséget, az eredeti dalszöveg pontos visszaadását. Ez a műfaj persze okoz vidám pillanatokat, így nem véletlen, hogy hasonló indult már sok helyen, például Marokkóban, Új-Zélandon, Brazíliában vagy Izlandon, húsz másik ország mellett.

 

Kép

-Vikus-

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.