Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új kislemez

2009.09.01

2008 őszén Budapest egyik legexkluzívabb szórakozóhelyén, a Jam Pubban lépett fel először közösen a StarMachine zenekar az Érpataki Asszonykórussal (Arany Páva Díjas, Kiváló Aranyminősítéssel rendelkező népdalkör).

 

Kép

A koncert olyannyira jól sikerült, hogy már ekkor megfogalmazódott az együttes tagjaiban és az asszonyokban az a gondolat, hogy közösen egy lemezt kellene készíteniük, melyen a legnagyobb magyar slágereket dolgozzák fel. Az elképzelést tett követe, így 2009. április 24-én stúdióba vonultak az asszonyok a zenekarral, ahol a feljátszott dalokra az érpatakiak vokáloztak vagy éppen a verzéket énekelték fel. A kislemeznyi anyag elkészült, melyen olyan jól ismert dalok szerepelnek, mint a Nyár van, a 8 óra munka, vagy éppen a Bikini együttes egykori slágere, a Ki visz haza? Természetesen egy saját szerzemény is megtalálható a lemezen Csini a lány címmel, melyben egy komplett fúvós szekció működik közre. A lemezre az ország egyik legismertebb lemezlovasa, DJ Szatmári is készített egy remixet. A lemezlovas a CD-n szereplő négy dal közül a Neoton Família: Nyár van című dalához készített egy átdolgozást. „Ezzel egyik régi vágyam teljesült, hisz már régóta gondolkodtam azon, hogy a nyolcvanas évek egyik legsikeresebb magyar együttesének, a Neoton Famíliának az egyik dalából készítsek átdolgozást, mai hangszerelésében” – nyilatkozta Szatmári István.

Az országban ezt az egyedülálló produkciót először a Zsindelyes tanyán láthatja az, aki kilátogat a III. Zsindelyes Fesztiválra szeptember 5-én.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.