Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Popdaráló Énekesei: Akik nélkül nincsen buli!

2008.07.05
 

A Popdaráló Énekesei - Akik nélkül nincsen buli!

 

A péntek esti Popdaráló nézettsége is bizonyítja, hogy a műsor nagyon sikeres, az emberek igenis kedvelik a zenés-mulatozós produkciókat. Lapunk korábban már feltárta a kulisszatitkokat, sokan viszont azokra az énekesekre is kíváncsiak, akik egész este töretlen lendülettel és vidámsággal éneklik a hiányos dalszövegeket!

 

 

 

 

Van köztük, akinek hivatása az éneklés, míg másnak inkább csak hobbi és tehetség szerencsés keveréke. A Popdaráló énekesei között a való életben is szoros barátság van, többen már a műsor előtt is ismerték egymást. „Amikor Sallai Tibi, a zenekar gitárosa és Berkes Gábor, a zenei producer összeválogatta az énekeseket, fontos volt, hogy a minőség és a jó emberi kapcsolat ne hiányozzon. Azt hiszem, remek csapatot hoztak össze!– mondta el lapunknak Bűdi Szilárd. A Sziliként is ismert dalnok a Danubius Best Of zenekarában is munkálkodik, korábban pedig Mojito nevű bandájával lépett föl. Leghíresebb koncertjüket 2002-ben a Jamiroquai zenekar előtt adták. A Popdaráló mellett warm up manként is dolgozom, ami magyarul bemelegítő embert jelent. Az a dolgom, hogy nagy tévés produkciók felvételénél lelkesítsem és tapsoltassam a közönséget, humoros legyek, énekeljek stb. Ezen kívül számos céges rendezvényen szerepelek műsorvezetőként” – árulta el Szili. Munkájának köszönhetően már rutinosnak számít a show-szakmában, ezért tudta, mire számíthat majd a műsor felvételénél. „Egy nagy négy öt órát forgatunk, előtte viszont egy hónapig próbáltuk a dalokat. Mivel karaokéval is foglalkozom, rengeteg számot ismertem már, a háromszázból legfeljebb harminc volt meglepetés számomra. Szili egyébiránt leginkább a rock, a funky és a blues stílusokat részesíti előnyben, és nem csak kiválóan énekel, de remekül gitározik és szájharmonikázik is!

 

 

 

Egy kis rock ide, egy kis Jimmy oda

 

 

 

Az énekesek között hamar eldőlt a próbákon, hogy ki melyik dalt énekelje a műsorban, ugyanis azonnal tudják, kinek milyen stílus vagy hangmagasság áll jól. Csaba és Szilárd általában a rock és a pop vonalat részesíti előnyben, míg Lászlónak a régi táncdalfesztiválos slágerek jutnak. Amely dalok fekvése magas, vagy eredetileg is nő énekli, azokat a lányok adják elő, legyen szó Zámbó Jimmyről vagy Neoton Famíliáról.

 

 

 

Hang nélkül?

 

 

 

A Popdaráló forgatása rettenetesen fárasztó volt az összes énekes számára! A lányoknak például sokszor kellett reggel 7-re menniük, hogy sminkjük, frizurájuk, öltözékük tökéletes legyen. A kamerák délelőtt 10-kor kezdtek el forogni, és többórányi anyagot vettek föl egyszerre, ami eléggé megviselte a vokalistákat. „A második sorozat felvételének végére szinte teljesen elment a hangom, de szerencsére nem tűnt föl senkinek! – mesélte Fignár Adrienne.

 

 

 

Füredi Nikolett, az egyik szőke énekesnő hivatásos művésznő, ugyanis az Operett Színház művésze. Egészen kiskorától kezdve edzi hangszálait. „A Magyar Rádió Gyermekkórusában kezdtem, ott rengeteg dolgot megtanultam, mert körülbelül tíz évig voltam tagja. Később zeneiskolában tanultam magánéneket, és Gór Nagy Máriához is jártam fél évig. Sokat turnéztam Várkonyi Mátyás társulatával külföldön is, így indult a musicalkarrierem. Mindössze tizenkilenc éves voltam, amikor eljátszottam életem legmeghatározóbb szerepét az Evitát! Hatalmas élmény volt!” – mesélte Niki, aki azóta több darabban is megcsillogtatta tudását, míg végül Berkes Gábor „elkérte” őt az Operett Színházból, hogy a Popdaráló bandájának tagja lehessen. A gyönyörű hangú lány egyébként különböző rajzfilmek zenei betéteiben is hallatja magát! Niki azt is elárulta nekünk, milyen stílust kedvel a leginkább: „Nagyon szeretem a Neoton Famíliát, mert jól énekelhető.” Mellesleg az énekesnő ezelőtt kevésbé volt otthon a magyar slágereket illetően, ezen a Popdaráló gyökeresen változtatott. Niki persze nem csak kellemes élményeket, hanem jó barátokat is szerzett a forgatásokon, Fignár Adrienne-nel például sokszor összejárnak a stúdión kívül is.

 

 

 

A említett hölgy már hatodik éve zsűrizik az Országos Karaoke Bajnokságon. Fignár Adrienne szakmáját tekintve a marketing és a belsőépítészet a fő területe, leginkább hobbiból ereszti ki hangját, de külföldön és a Miskolci Nemzeti Színházban is énekelt. Adri az abszolút igényes zenék híve. „Kedvelem a musicaleket, a popot és a jazzt is, de fontos, hogy érzelmileg megfogjon egy dal, és jól lehessen énekelni.  A karcos hangú lány kolléganőjén, Nikin kívül a műsorvezető Kovács Áronnal, Szilivel, a zenekarvezető Némóval és a gitáros Sallai Tibivel is nagyon jó viszonyt ápol, hiszen már a Popdaráló előtt is barátok voltak.

 

 

 

Vastag Csaba, akit nem mellesleg a Popdaráló főcímdalában is hallhatunk minden pénteken, sokszor lép föl az Operett Színház művészeivel, mint például Mészáros Árpád Zsolttal. A veszprémi fiatalember a Veszprémi Petőfi Színházban is énekelt, és korábban saját zenekarai is voltak. „A dallamos rock zenén át a modern metálig mindenféle stílust kipróbáltam már, még az operát is. Volt egy saját színtársulatunk is, de sajnos a műsor próbái miatt ott kellett hagynom őket – mesélte lapunknak. Csaba szerint több lábon kell állni, ezért nem csak művészettel, hanem kicsit földhözragadtabb dolgokkal is szeret foglalkozni. „Műszaki menedzser szakon tanulok a Veszprémi Egyetemen, jövőre fogok diplomázni.” Az énekes szereti a zenei sokszínűséget, mindent meghallgat, amiben felfedett valami jót. „Kedvelem a hetvenes évek muzsikáját és azt az életérzést is, amit sugároz. A rockzenét is nagyon szeretem, de tényleg minden stílusból lehet tanulni – állítja Csaba, aki a többi énekessel nagyon jó viszonyban van, és külön örül annak, hogy nincsen köztük rivalizálás!

 

 

 

 

 

Forrás: Epizód

 

 

 

 

 

Ezt a cikket saját kézzel másoltam be, szóval ha használni szeretnétek az oldaltokon akkor kéjétek az engedélyemet!

 

 

 

- Tökmag -

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Symptomatic fever moist misuse decisions.

(awzabot, 2019.05.30 06:03)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone 20 Mg</a> kuf.ange.mester3.eoldal.hu.uiv.lz http://mewkid.net/buy-prednisone/

Advise highlight courses making some.

(axikiloyu, 2019.05.30 04:23)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone Without A Prescription <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Buy Prednisone</a> zgq.ynia.mester3.eoldal.hu.qkc.my http://mewkid.net/buy-prednisone/

Budapest Ábel Jenő utca 26 1113

(Mészáros Szilvi, 2010.12.17 11:46)

A 70 évek zenéjét én is szerettem de
a Popdaráló-ról nem hallottam vagy nem emlékszem rá
Egyik reggel 7 15 kor
énekeld el a főcimdalt részemre.

Szili

(Bius, 2010.01.21 18:49)

húúú ma taliztam a Szilivel!!!
tök jóó

3950

(Anita, 2009.12.17 23:59)

Miért baj,hogy cukros...?
Azzal semmi baj sincs imádnivaló pasi Áron:)
SZERENCSÉS A FELESÉGE:)

gyenes_kincso2001@jahoo.com

(gyenes kincso, 2009.08.19 07:30)

szerintem a popdaralo nagyon jo
a kedvenc enekesem szili
es aront is szeretem
egyszer en is szeretnek a popdaraloba enekelni

Kovács Áron

(Babesz, 2008.10.02 13:47)

Áron jo pasi csak az a baj hogy cukros
Szexi+jó a humora