Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Társasjáték - régen és most

2009.02.19

Bár első látásra sok közös nincs a Patolliban, a Monopolyban és a Scene Itben, valójában az emberiség minden társasának ugyanaz a mozgatórugója: a játékszenvedély. Tük mindegy, hogy Catan telepesei vagyunk, hobbi-diplomaták, amatőr nyomozók vagy épp a lázadók elől menekülő király, hogy fából faragott, karton- vagy multimédiás táblán lépkednek-e a bábuink, a lényeg: nincs, aki ellen tudna állni néhány órányi feszülten szórakoztató agytornának, amit még akkor is élvezünk, ha született lúzerek vagyunk.

 

Peller Mariann - műsorvezető (RTL Klub)

Egyértelműen társasjáték párti vagyok, az egyik nagy kedvencem az Activity. Van egy másik játék, amit nagyon gyakran szoktam játszani, főleg családi körben. Fogjuk az idegen szavak szótárát és találomra kiválasztunk egy szót, persze úgy, hogy a jelentését letakarjuk. Mindenki fog egy darab papírt és ráírjuk, hogy szerintünk mit jelent. Az nyer, aki a legközelebb kerül a megoldáshoz. Nem kell mondanom, hogy mennyire mellé szoktunk lőni egyes szavaknál.

 

Kovács Áron - műsorvezető (Tv2)

Nem voltam nagy társasjátékos, a Ki nevet a végént például rettentően utáltam, mert mindig a cél előtt ütöttek ki és ez nagyon felbosszantott. Aztán voltak próbálkozások a Monopolyval meg a Gazdálkodj okosannal, de mindkettő untatott. Nagy kedvencem volt viszont a Scrabble, ami tart még most is, de mindentől függetlenül a stámítógépes játékokat sem vetem meg.

 

Kovácsovics Fruzsina - énekes

Egyáltalán nem érdekelnek a számítógépes játékok, valahogy nem kötnek le. A jó kis hagyományos társasjátékokat kedvelem, azok közül is az örök klasszikust, az Activityt. A másik nagy kedvencem a Tabu. Ma már hagyomány a családunkban, hogy karácsonykor nagy társasjátékcsatákat játszunk, de persze a hétköznapokban is ugyanúgy előkerülnek a polcról a játékok.

 

Ganxsta Zolee - énekes

Egyáltalán nem voltam gyermekkoromban az a kimondottan társasjátékos típus. Kissrácként is inkább gombfociztam, manapság meg pláne nem játszom ilyen táblás dolgokat. Egyértelműen a számítógépes játékokat preferálom, azok közül is inkább a sportjátékokat. Gyakran játszom hokit vagy focit a haverokkal, de néha-néha befigyel egy-két lövöldözős vagy stratégiai játék.

 

-Vikus-

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.