Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Papírkutyák

2008.12.10

Február 18-án kerül a mozikba a Papírkutyák című magyar filmvígjáték Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Pikali Gerda főszereplésével. A produkció főcímdalát Kovács Áron és Bebe énekli. A film plakátfotózásán megtudtuk: Kovács Áronnak fogalma sincs arról, hogy került bele a produkcióba, de megtiszteltetésnek érzi, hogy felkérték erre a "szerepre".


Újabb vígjátékkal gazdagodik a hazai filmtörténet. Gyöngyössy Bence az Egy szoknya, egy nadrág és az Egy bolond százat csinál után jövő februárban új filmmel jelentkezik. A Papírkutyák címen futó produkció két kárpátaljai bűnöző kalandjait meséli el.

"Filmünk főhősei igazi kelet európai figurák, akiknek a végleges egzisztenciális válságból csak egy rablás lehet a kivezető út. Egy tuti tipp, ami nem fenyeget a lebukással, kelet európai módra" - mesélt a rendező.

A két főszereplő, Csupi és Kuplung kisebb munkákból tartja fenn magát - kevés sikerrel. Egy barátjuk szereznek tudomást arról, hogy egy telephelyre hamarosan százmilliós nagyságrendű pénz érkezik. A két férfi úgy dönt, csapatot toboroz és kirabolja a helyiséget.

Scherer Péter (Csumpi) elárulta: a film ötlete az Egy szoknya, egy nadrág forgatásán született meg, amelyben ő és Mucsi Zoltán két ukrán behajtót alakítottak. A rendező a harmadik forgatási napon vetette fel az ötletet, miszerint ez a két figura megérne egy külön filmet is. "Eltelt néhány hónap és Bence felkeresett minket, hogy üljünk le beszélni arról, hogyan kéne elindítani a történetet. A forgatást májusban kezdtük. A munka zökkenőmentes volt, a rendező nyitott volt az ötleteinkre, amelyeket megvalósíthattunk akár a kamera előtt is. Előfordult, hogy az általunk kitalált szövegváltoztatással módosítottunk az eredeti történeten" - avatott be Scherer Péter.

A Papírkutyák női főszerepére Pikali Gerdát kérték fel. A produkcióban ő alakítja Amandát, a gumitestű nőt, akire azért van szükség, mert a telep riasztóberendezését csak a szellőzőn keresztül lehet megközelíteni - és Amandának régi cirkuszi száma a csőkönyökök leküzdése.

Pikali Gerda boldogan elvállalta a szerepet. "Filmezni fantasztikus dolog. A forgatás egy hónap volt, és nagyon jó hangulatban telt" - mondta el a kétgyermekes családanya, aki a filmezés mellett szinkronizál és színházban is játszik. Mint megtudtuk, a színésznőnek egyáltalán nem okoz problémát a gyermeknevelés és a munka összeegyeztetése. "Innen például a bölcsibe megyek, és elhozom a gyerekeket" - tájékoztatott BB Gézu neje.

A filmhez természetesen zene is készült, a slágergyanúsként aposztrofált főcímdal eléneklésére Bebét és Kovács Áront kérték fel. "Fogalmam sincs, hogy kerültem bele ebbe a produkcióba" - állítja Kovács Áron. "Hazajöttem Afrikából, és akkor szóltak, hogy kellene a Bebe mellé valaki, aki nem lány és rockos hangja van. A felkérésre természetesen igent mondtam, megtiszteltetésnek érzem, hogy engem választottak" - részletezte a Sztárok a fejükre estek és a Popdaráló műsorvezetője.

A Fehér Attila által jegyzett dal "munkakópiáját" egy nap alatt készítették el. "Reggel nyolckor érkeztünk meg a stúdióba és hajnali hatig ott voltunk. Nem volt könnyű a munka, és még nincs is teljesen befejezve" - tájékoztatott Kovács Áron.

A dallal hamarosan, a filmmel pedig február 18-án ismerkedhetnek meg a nézők.

-Vikus-

Forrás: stop.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.