Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Áronnal

2008.07.22

Elindult a TV2 új show-ja a Popdaráló, amely egy igazi péntek esti bulizós műsor, a legtökéletesebb ráhangolódás egy esti szórakozásra. A karmester szerepét Kovács Áron tölti be és miután egész élete a bulizásról szól, személye a garancia arra, hogy mindenki jól érzi majd magát. 

Melyik az a korszaka a magyar "slágertörténetnek", vagy melyik az a banda, akiket te leginkább kedvelsz?

A magyar zenék közül a leginkább a Hobo Blues Band szövegeit vágom és nagyon szeretem is a régió Hobo zenéket. Ez azért történhetett így, mert tizenhárom éves koromban a Neoton Famíliától egy csapásra elragadott az ő zenéjük. Tehát addig én Neoton-rajongó voltam, utána „megblúzosodtam” és ez így is maradt, egészen addig, amíg olyan irányt nem vettek dalaik, amelyek már nekem annyira nem tetszettek. De a régió Hobo-imádat még tart. Ami nagyon tetszik - dalszöveg és zene is egyaránt - és ajánlom is mindenkinek, az Ágnes Vanilla József Attila albuma. Ezen a zene és a szöveg olyan egységet képez,illetve a férfilélek-nőilélek olyan módon kapcsolódik egymáshoz, hogy engem a víz ver tőle. De természetesen az LGT szövegek mellett nem lehet elmenni szó nélkül, bár igaz, hogy én már csak nosztalgiában találkoztam dalaikkal, de szövegeik zseniálisak.

Mit vársz egy jó zenétől, mit keresel egy igazán jó dalszövegben?

Mindenben a humort keresem, a görbe tükröt és ahol ezt nem találom meg, ott elégedetlen vagyok. Nem szeretem, ha egy zenekar felcímkézi magát, vagy elkezdi nagyon megfejteni az örök igazságot. A HBB-t is addig szerettem, míg dalaikban volt irónia, humor, és például a Tankcsapda induló stílusában sem tetszett igazából ez "mi vagyunk a rockzenekar" címke. De hangsúlyozom, ők mindig is nagy kedvenceim voltak és most is azok.

Akkor ezek szerint stílusban a rock áll hozzád legközelebb.

Igen én nagy rocker voltam, fenékig érő hajam volt nagyon sokáig. 

Ebben esetleg az első koncertélmény is meghatározó szerepet játszott?

Hát igen, az első meghatározó élményem – leszámítva a majálisos Neoton Família koncerteket – a Hobo Blues Bandhez kötődik. Tizenhárom évesen ott voltam a Hobó karácsonyi koncertjén az Arénában és ekkor pont a Vadászat című albumot mutatták be, ami szerintem a zenekar pályafutásának csúcsát jelentő korong volt.

Milyen zenét csinálnál úgy igazán szívből?

Hát terveim között szerepel egy olyan tribute-band életre hívása, ami nem egy zenekarhoz köthető, hanem amelyik az egész nyolcvanas évek legnagyobb rockslágereit játssza majd.

A Popdaráló egy igazi bulis műsor, egyfajta ráhangolódás az esti szórakozásra. Te hogy állsz a bulizással?

Mivel az én munkám tulajdonképpen a bulizás, vagyis amikor az emberek elmennek szórakozni, akkor én dolgozom, ezért talán mikor összejövünk a barátaimmal, akkor már elég a zajból és a lábdobból, meg a fényekből. Inkább elmegyünk moziba, vagy egy jót kajálni. Szóval buli az egész életem, ebből a szempontból szerencsés vagyok, azt csinálom, amit szeretek.

-Vikus-

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.