Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beszélgetés Áronnal

2008.07.27

 Melyik az a korszaka a magyar "slágertörténetnek", vagy melyik az a banda, akiket a leginkább kedvelsz?

A magyar zenék közül a leginkább a Hobo Blues Band szövegeit vágom, és nagyon szeretem is a régi Hobo zenéket. Ez azért történhetett így, mert tizenhárom éves koromban a Neoton Famíliától egy csapásra elragadott az ő zenéjük. Tehát addig én Neoton-rajongó voltam, utána „megblúzosodtam” és ez így is maradt, egészen addig, amíg olyan irányt nem vettek dalaik, amelyek már nekem annyira nem tetszettek. De a régió Hobo-imádat még tart. Ami nagyon tetszik - dalszöveg és zene is egyaránt - és ajánlom is mindenkinek, az Ágnes Vanilla József Attila albuma. Ezen a zene és a szöveg olyan egységet képez, illetve a férfilélek-nőilélek olyan módon kapcsolódik egymáshoz, hogy engem a víz ver tőle. De természetesen az LGT szövegek mellett nem lehet elmenni szó nélkül, bár igaz, hogy én már csak nosztalgiában találkoztam dalaikkal, de szövegeik zseniálisak.

Mit vársz egy jó zenétől, mit keresel egy igazán jó dalszövegben?

Mindenben a humort keresem, a görbe tükröt, és ahol ezt nem találom meg, ott elégedetlen vagyok. Nem szeretem, ha egy zenekar felcímkézi magát, vagy elkezdi nagyon megfejteni az örök igazságot. A HBB-t is addig szerettem, amíg dalaikban volt irónia, humor, és például a Tankcsapda induló stílusában sem tetszett igazából ez "mi vagyunk a rockzenekar" címke. De hangsúlyozom, ők mindig is nagy kedvenceim voltak, és most is azok.

Akkor ezek szerint stílusban a rock áll hozzád legközelebb.

Igen nagy rocker voltam, fenékig érő hajam volt nagyon sokáig. 

Ebben esetleg az első koncertélmény is meghatározó szerepet játszott?

Hát igen, az első meghatározó élményem – leszámítva a majálisos Neoton Família koncerteket – a Hobo Blues Bandhez kötődik. Tizenhárom évesen ott voltam a Hobo karácsonyi koncertjén az Arénában, és ekkor pont a Vadászat című albumot mutatták be, ami szerintem a zenekar pályafutásának csúcsát jelentő korong volt.

Milyen zenét csinálnál úgy igazán szívből?

Hát terveim között szerepel egy olyan tribute-band életre hívása, ami nem egy zenekarhoz köthető, hanem amelyik az egész nyolcvanas évek legnagyobb rockslágereit játssza majd.

A Popdaráló egy igazi bulis műsor, egyfajta ráhangolódás az esti szórakozásra. Hogy állsz a bulizással?

Mivel az én munkám tulajdonképpen a bulizás, vagyis amikor az emberek elmennek szórakozni, akkor én dolgozom, ezért talán mikor összejövünk a barátaimmal, akkor már elég a zajból és a lábdobból, meg a fényekből. Inkább elmegyünk moziba, vagy egy jót kajálni. Szóval buli az egész életem, ebből a szempontból szerencsés vagyok, azt csinálom, amit szeretek.

Gál Katalin

-Vikus-

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.