Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bedarálták

2009.01.29

A tavalyi év jól sikerült számára, az ideire nem készített terveket. Folyamatosan improvizál, a műsoraiban és életvezetésében egyaránt. Azt mondja: a Jóisten megfuttatta, de nem bánja. Tíz évet adott az életéből, hogy tévés műsorvezető legyen. A Tv2-n futó Popdaráló és A sztárok a fejükre estek a legismertebbek közé emelte.

 

Végzettséged szerint magyartanár vagy, és mostanában egyre többször hívnak iskolába is. Csak nem kezdtél tanítani?

 

A katedra már nem az én világom. Cukorbetegként arról beszélgetek a srácokkal, hogy így is lehet teljes életet élni. Ebben semmi nem gátolja az embert, akaraterő kérdése ez is. A saját példám is ezt igazolja, nekem tehát kötelességem, hogy ha már magyarra nem is, de erre megtanítsam őket.

 

Rólad mikor derült ki, hogy cukorbeteg vagy?

 

Kilencévesen, tehát huszonhét esztendeje tudtam meg. Hamar felnőtté tett a dolog. Nekem elhiheted, kemény partner a betegség. De úgy fogom föl, hogy féket tettek a féktelen életemre. Mert az az igazság, hogy mindig is hajlamos voltam marhulni, nem fogom vissza magam. Mondjuk ha le kell ugrani egy szikláról, az első vagyok, megyek fejjel a falnak. A betegség viszont megtanított rá, hogy vigyázzak magamra. Ezért azt mondom, hogy talán már nem élnék, ha nincs a cukorbaj.

 

A meztelen motorozástól azért ez sem tartott vissza...

 

Hát erről beszélek! A Popdaráló egyik adásában nagy hirtelen kimondtam, hogy ha a versenyző a következő dal szövegét is tudja, akkor meztelenül salak motorozom a Margitszigeten. És mivel a játékos teljesítménye hibátlan volt, nem fújhattam takarodót, és otthon is azt tanultam, hogy az adott szónak becsülete van, nem lehet kihátrálni az ígéretekből. És vonzott is a dolog, hogy meg merem tenni. Végül is megkaptam érte a büntetésemet, húszezer forintos pénzbírságot szabtak ki, mert bukósisak nélkül motoroztam.

 

A feleséged mit szólt hozzá?

 

Ismer engem már jó ideje. Kinevetett. Engem inkább a közvélemény reagálása lepett meg. Furcsa a mi világunkban, hogy ugyanaz az ember hogyan tud annyira szélsőséges vélekedést kiváltani, és ez nem csupán erre az esetre igaz. Máskor is tapasztaltam, és elképesztőnek tartom, hogy szentté is avatnak és a pokolba is kívánnak.

 

Bocsáss meg, előreszaladtunk. Kérlek, beszélj róla, hogyan indult a tévés pályafutásod!

 

A Tv2 Kifutójában kezdtem, hangulatfelelős voltam, vagyis a műsorfelvételek szüneteiben szórakoztattam a közönséget. ott nincs leírt szöveg, az ember improvizál. A Kifutót akkor még Vágó István vezette, nagyon tetszett, ahogyan csinálta, miatta akartam műsorvezető lenni. Erre ment el tíz esztendő az életemből. Nem kaptam könnyen, az Isten megfuttatott érte, de nem baj. Azt mondják a kínai bölcsek, hogy egy perc szenvedésből többet okulhatunk, mint  sok-sok boldog órából. Néha szenvedés helyett bukás is megteszi. A közszolgálati televíziónál Gundel Takács Gáborral együtt vezethettem a Luxort. Gundi egyszer nagy lezseren közölte velem, hogy a következőt már egyedül csinálom. Hát, az katasztrófa volt! nem vagyok jártas a szerencsejátékokban, és rendre-sorra összekevertem a jackpotot a jokerrel. Négyszer-ötször nekifutottam: a zenekar játszott, a táncosok ropták, én meg mint egy idióta, mondtam a rosszat, nem tudtam kikeveredni belőle, az improvizációs képességem ott, abban a pillanatban elmúlt. Csakis arra tudtam gondolni, hogy a táncosok bizonyára utálnak, az illetékesek meg verik a fejüket a falba, hogy egy hülyére bízták a munkát. Erről a mélypontról kellett helyreállítani a renomémat, megmutatni, hogy csak rossz napom volt. Ehhez háromszázhatvannégy jó napot kellett produkálnom.

 

Gratulálok, sikerült! A Popdaráló mellett Afrikát is megjártad, Liptai Claudia oldalán vezetted A sztárok a fejükre estek kalandshow-t.

 

Igen, és ennek köszönhetően a másfél éves kisfiam átöleli a tévét, valahányszor szóba kerül az apja. De komolyan! A feleségem akkor fektette, amikor kezdődött a műsor, tíz percig nézhette még. Egyszer vendégségbe mentek, amikor még kinn voltam, és Mátétól megkérdezték, hogy hol van az apja, ő meg odament a tévéhez és átölelte.

 

forrás: Star magazin

 

-Vikus- (saját gépelés...)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.