Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Áron a vendégszobában

2008.07.06

 

Kovács Áron: A Popdaráló nem para

Magyartanárként végzett, de a közönség nem a katedráról, hanem a TV2 péntek esti show-jából ismerheti. Nem volt mindig ilyen laza fickó, első interjúját mereven, dermedten csinálta végig. A show-t nagyon szereti, és nem bánná, ha a magyar néplélek közelítene a könnyed vidámságot is díjazó olaszhoz.

 

Hogy kerültél a Popdaráló-ba? [RockerAngel7]

- Miután tíz éve karaokézom cégszerűen, merthogy szerénységem hozta létre a magyar karaokét, ismertek erről az oldalamról. A Popdaráló-hoz körülbelül arra van szükség, amire egy jó karaokés műsorhoz. Semmi feszengés, viccelődés, éneklés, és egy erőteljes színpadi jelenlét. Ezért meghívást kaptam a castingra, ami többfordulós volt. Nagyon sokan voltunk meghívottak, de én voltam a legszerencsésebb.

Nem érzed visszalépésnek a Popdaráló-t? Nem túl igényes műsor! [messina19]

- Visszalépésnek semmiképp, mivel olyan oldalamat tudom megmutatni, amit eddig egy műsorban sem: éneklés, improvizáció, laza viccelődés, laza szurkapiszka. Tehát nekem ez jó. Mire gondolsz az igénytelenséggel?

Én nem gondolom, hogy igénytelen lenne a műsor. Sőt. A kivitelezés is abszolút egyben van. [Manuelll]

- Én is így gondolom. Bár mindenhol van csiszolnivaló természetesen. A modorom is! De az alapvető célt a könnyed, de nem igénytelen szórakoztatást, azt hiszem, elértük. A Popdaráló-t a helyén kell kezelni, Olaszországban kifognák a hintónk elől a lovakat, s végighúznának a városon diadalmenetben, Magyarországon ez a stílus még azért szokatlan. A műsorvezetőre azt mondják, hogy 'sok', a táncos lányokra, hogy ribancok, az énekesek vagy melegek vagy hamisak, de nálunk ez már csak így van. Ha megnézitek a műsor amerikai változatát, láthatóan jobb a mienk. Ha megnézitek az olaszt, láthatjátok, hogy ez a felfokozott, bulizós hangulat abszolút természetes, nem idegen annyira, mint nálunk.

Mennyire fontos neked a munkád? [ZsOLt MeSTer]

- Fontos. Az a lényeg (bár elcsépelt), de szeretni kell. Ha szereted, mondjuk, 70%-ban, az már nem rossz.

Mikor lehet látni újra a margitszigeti meztelen motorozásod? [Szelíd-Szolid]

- Most jelentettek fel bukósisak nélküli motorozásért. A seggem senkit nem zavart, csak hogy nincs a fejemen kupak. Szép ország! Amúgy ne hidd, hogy élveztem: hat fok volt. Velem szemben harminc fotós, aki csak arra vár, hogy lencsevégre kaphasson, miközben azon gondolkozol, hogy ezzel a produkcióval beírod magad az Anettka-, Kiszel Tünde-, Győzike-csapatba, pedig nem ez volt a célod. Hanem csak annyi, hogy álld a szavad azok után, hogy egy könnyelműen tett vicces fogadást elvesztettél. Ma Magyarországon, főleg a közszereplők között, a sunnyogás dívik. Ha valami kellemetlenség visszaüt ránk, szeretünk nem tudomást venni róla. Engem másképp neveltek, aki meg azt hiszi, hogy öncélú magamutogatás volt az egész, az gebedjen meg.

Volt olyan fellépő, akit a szívedbe zártál? [-16Jégbörtön16-]

- Több is, de részleteket csak az ügyvédem jelenlétében mesélhetek. Nagyon érdekes érzés egy ilyen műsorban játékosnak lenni, ki kéne próbálnotok. Nagyon sok barátság, szerelem alakul ki ilyenkor, és sokan visszavágynak egy-egy forgatásra. Olyan, mint egy jó úttörőtábor. És a hangulata sokkal jobb a stúdióban, mint ami a képernyőn átjön. Ebben a jó hangulatban a játékosokkal is együtt bandázol, úgyhogy természetes, hogy vannak, akik közel kerülnek hozzám. Van egy-két komoly szívfájdalmam, amikor a legnagyobb fazonok estek ki a műsor legelején. Őket nagyon sajnáltam, és nézőként is sajnálhatjuk, mert velük más, talán még jobb műsor is lehetett volna, mint amilyen lett.

Milyen híresnek lenni? [Csík Booglárka]

- Azt nem tudom. Én vagyok az a srác, akit eddig mindenki valahonnan ismer, de senki nem tudta pontosan, honnan. Mindig ment a találgatás, ez nagyon vicces volt, mert mondhattam azt, hogy egy gimibe jártunk, s magamban vigyorogtam a kérdező gyanakvó ábrázatán. Ez a Popdaráló-val megváltozott, mert most már tudnak hova kötni az emberek, bár még most is van olyan, aki meg van győződve róla, hogy Harsányi Levente vezeti a műsort.

Mi az eredeti szakmád? [kiss my sxy ass]

- Nincs eredeti szakmám, magyartanár lehetnék.

Énekelsz valahol? [adalon30]

- Régi barátokból és zenésztársakból most álltunk újra össze. A 80-as, 90-es évek legjobb rockzenéit nyomjuk. Reload a nevünk, és mostanában kezdünk koncertezni. Még csak próbálunk, de például a Popdaráló dobosa, Matyi, bandatag. Úgyhogy lelkesedés van, koncert lesz, csak érdeklődés legyen.

A táncos lányok közül szoktad reszelni valamelyiket? [Resz Elek]

- Imidzsépítő lenne azt mondani, hogy persze, de nem lenne igaz. Természetesen nekem is bejönnek a csajok, de normális kapcsolatokban élünk, sőt, valamelyiküket már tíz éve ismerem, úgyhogy az előfordul, hogy valami vicces szöveggel belemarkolok a seggükbe, de ez nem szex, ez barátság. Veszélyes a barátomnak lenni. :-)

Hosszú életű lesz a műsor? [@enzo@]

- Úgy néz ki, hogy ősszel megy tovább, de biztos csak az lesz, ha már levélhulláskor megjelenek a képernyőn. Jók az esélyek, jó lenne.

 

Milyen zenét szeretsz? [mis1985]

- Rocker vagyok alapvetően, de az évek múlásával lágyulok, mint a műanyag. A zene olyan, mint a csajok, mindegy, hogy sovány, telt, magas, alacsony, csak guszta legyen, és igényes. Ebben az esetben fogyasztó vagyok.

A Popdaráló után mi a terved? [casanova230]

- Ha a tévére gondolsz, akkor passz. Sosem tekintettem célnak a televíziózást. Magyarul, ha nincs utána semmi tévés szereplés, nem omlanék össze. Csak azért, hogy képernyőn legyek, nem vállalok be akármit, a Popdaráló után pláne, mert ezt nagyon szeretem. Van egy sikeres kreatív cégem, zenekarom, a kisfiam után van megrendelésem egy kislányra, úgyhogy terv az van bőven.

Milyen volt legelőször szerepelni a tévében? [Móni106]

- Nagyon para. Szívesen visszanézném azt a felvételt. Az Animal Cannibalsszel kellett interjút készítenem, s csak néztem, mint nyúl a reflektorba. Gyakorolni kell ezt is, mint mindent. Biztos vannak született tehetségek, akik az első pillanattól magukénak érzik a stúdiót, nekem kellett idő ahhoz, hogy otthon legyek benne.

Menyit keresel ezzel a műsorral? [zoli198324]

- Szerződést szegnék, ha elárulnám, de ha jól tárgyalsz a megbízóiddal, akkor nem rossz summa üti a markodat. Még mielőtt mindenki irigykedni kezdene, azért azt se felejtsétek el, hogy semmi biztosíték nincs arra, hogy egy műsor öt, tíz vagy száz adást ér meg. Magyarul az erre alapozott megélhetés elég bizonytalan. Ezért kell több lábon állni, így a kiszolgáltatottságod is kisebb.

Meghallgatjátok a jelölteket? [Manuelll]

- Persze. Van játékos casting, a műsorban csak úgy teszünk, mintha ott válogatnánk össze őket, de ezt meg kell értenetek. Ha nyolc hülyét hívunk színpadra, akik nem tudnak semmit, akkor lőttek a műsornak. Ezt nem kockáztathatjuk meg. És így is elég nehéz nyerni.

Marad szabadidőd a műsor és a karaoke mellett? [Bya1989]

- Sajna minden az alvásidőmből megy el. Négy-öt órát tudok aludni, mert annyi mindent csinálok. Miután szórakoztatóiparban dolgozom, nekem a diszkó, a pub, a hangos, füstös helyek inkább munkahelyszámba mennek, mintsem ott kapcsolódjak ki. Ha pihenni szeretnék, irány a mozi, mert imádom a filmeket. Sportolok, motorozom, vagy veletek chatelek.

Van kedvenc focicsapatod? [norbi(gerrard)]

- Na most zuhan a népszerűségi kvóciensem a szakadékba. Nem nézek focit. Bár tegnap megismertem egy focista csajt, aki úgy nézett ki, mintha egy címlapról lépett volna le. A nevük valami Hegyvidék SE vagy valami hasonló. Na azt lehet, hogy megnézem.

- Nem vagyok egy nagy chates, ezért kifejezetten izgalmas dolog volt veletek chatelni. Remélem nem untattam senkit, s lesz még alkalmunk dumálni, s higgyétek el, a negatív kritikák, beszólások is érdekelnek. Ha összehoztok valami dumakört, én vevő vagyok. Az erő legyen veletek!

 

 

- Vikus -

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.