Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Valótlanság Show

2010.01.20

 

Oké, szóval a Jacko koncert után jutottak eszembe újra ezek a dolgok. Az adásban már elmondtam, milyen volt. De ha bárki lemaradt volna: A Jacko Show-ban két dolog nem volt: Jacko és Show! Előbbi érthető, utóbbi érthetetlen okból. Egy huszadrangú színpadon, táskamagnónyi hangerővel, lagzi zenekar Jacko számokat ad elő és az énekes -teljes szerepzavarban- sütögeti el Jacko zenei és egyéb húzásait ,borzalmasan hiteltelenül.

 

Ami meg az egészről eszembe jutott:
Az egész életünk egy Valótlanság Show! A hamburger nem úgy néz ki, ahogy a képen ígérik. A bankhitelek nem úgy alakulnak, ahogy megbeszéljük. Az utak nem készülnek el időre, vagy egyáltalán nem. A mozi előzetesek behajtanak a moziba, a csalódás kiűz a moziból. A mosópor nem szedi ki a makacs foltot A fogam nem lesz fehérebb egy tubus fogkrémtől. Egy külföldi szállás nyomaiban sem emlékeztet a prospektusban látottakra. Amit egy szerelem elején ígérünk egymásnak, az a legritkább esetben marad érvényben pár évvel később. A gyógyszer nem gyógyít, fogyókúra nem fogyaszt, az arcszesztől nem lett több csajom, a bírságot el lehet “okoskodni” a “rugalmas” a rend őreivel, a leállósávon közlekedni tilos, máshol meg nemigen lehet, az eper nem eper, a tejszínhab nem tejszínhab, a járvány nem járvány, az ÉLET NEM ÉLET!
És nem ez a legborzasztóbb! Van rosszabb: Hogy megszoktuk.
Fel sem tűnik, ha mégis, vállat vonunk: “semmi nem igaz, miért pont ez zavarna…?”. És közben élünk egy életet, amiben egyszer csak körülnézünk és azt látjuk, hogy semmink nincs. Csináltunk magunknak egy nagy Matrix-ot, ahol nem a gépek bénítanak meg minket és tartanak élő halottként egy színlelt világban, hanem mi magunk vágtuk bele saját fejünkbe a közöny és a belenyugvás szigonyát. Bólogatunk a nyilvánvaló hazugságok hallatán családban, munkában, nyaraláskor és még örülünk is: Nem az a fontos, hogy MIT, csak hogy ígérjenek már!!!!!
„Csak egy stabil pont kell hozzá, és kifordítom sarkából a világot.” mondja az optimista Arkhimédesz.
Nincs olyan. Már nincs……. Egy Valótlanság Show bekamerázott szereplői vagyunk. Nem tudjuk, hányan és kik néznek (hülyének) minket… Ki kéne jutni a Házból…. Merre induljunk?

Áron