Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közszereplő vagy, bevállaltad!?

2010.04.14

 

Rég írtam, bocs, ha valaki nagyon várta, bár emiatt még senki nem láncolta magát hozzá traktorhoz... :)
Ami most írásra késztet az az újságírás magyar módra. Egész közelről élem meg, mert velem történik. Általában nem én megyek az újsághoz, ők jönnek hozzám. Mosolyogva, kedvesen. Nyilatkozom, beszélgetünk, Értik. Látszik rajtuk. Fotós jön, fotóz. Mosolyog, kedves. Jól érzem magam, minden rendben.

 

Majd megjelenik -főleg az interneten- az írás olyan képekkel, amik válogatottan előnytelenek, ha mondjuk sármosnak titulált valaki, akkor garantáltan olyan kép kerül címlapra, ahol grimaszolsz, félig pislogsz, beszélsz.... mindegy, csak szarul nézzél már ki... A mondatok közül kiragadnak egyet, mely a többi nélkül totál félreérthető és kiragadva a szövegkörnyezetéből pont az ellenkezőjét jelenti, amit mondani akartál vele!
 
Persze, ez nem csak velem történik meg, bizonyos "bársonyos" médiumoknál mindenkivel! Ezek az újságok azt lovagolják meg, hogy a sok boldogtalan, frusztrált ember szereti utálni, lenézni: "jajezismekkoramajommáááá"-zni a celebnek nevezett embereket. Ma már a celeb szitokszó. Pedig nem mi aggatuk magunkra, hanem ők. Én sosem hívnám magam celebnek, nem is gondolom magam annak, de ez így túl normális, ezen nem anyázik a partvonalon rekedt, kárörvendő olvasótábor...
 
A baj ezzel az, hogy nem azért vagyunk utálva, amiért esetleg lehetne. Ártatlanul vagyunk hülyének, taplónak, önteltnek nagyarcúnak titulálva. Erre azt mondják többen (Jáksó is), hogy közszereplő vagy, bevállaltad! Amikor ezt először hallottam, éreztem, hogy azért ez nincs rendjén, de nem találtam fogódzót vele szemben. Most találtam!!!
 
Tereza anyát sosem köpte arcon egy-egy gonosz fertőző beteg azzal a gunyoros mondattal, hogy ápolni jöttél, bevállaltad, hogy megfertőzödsz!!! A cirkuszi artistát nem lövöldözgetik csúzlival a nézők, hogy mikor összetöri magát a manézsban odavessék neki, hogy artista vagy, fent bringázol egy vékony kötélen, bevállaltad, hogy pórul jársz!!!
 
Tereza anya azt vállalta be, hogy gyógyít, ami vagy sikerül, vagy nem, de nem azt, hogy valaki direkt rosszindulatból vért köpjön az arcába!!! A cirkuszi artista azt vállalta be, hogy 20 méter magasan bringázik egy kötélen, ami vagy sikerül, vagy nem, de nem azt, hogy valakik direkt, az árnyékból csúzlizzák!!! Ilyenbe az ember nem gondol bele, annyira távol esik a normálistól.
 
Mi, közszereplők azt vállaltuk be, hogy szórakoztatunk, ami vagy sikerül, vagy nem, de nem azt, hogy valakik megpróbáljanak bemocskolni bennünket, vagy direkt megalázó helyzetbe hozni!!! Akik írják ezeket, tudják, hogy nem vagyunk olyanok, amilyennek ők állítanak be minket! Ez a legborzasztóbb! Hogy tudják, de nem érdekli őket! Mert ők abból élnek, hogy lehessen utálni minket, ha kell, ha nem...

 

Egy dolgot nem tolerálok. A rosszindulatot. Azt nekem senki nem tudja és ne is próbálja megmagyarázni! Nem  lehet. Aki ebből él, az sokkal romlottabb, mint bármely celeb!
És ha eddig ezen "újságírók" azzal nyugtatták a lelkiismeretüket, hogy mi ezt bevállaltuk, rossz hírem van: NEM VÁLLALTUK BE! Ezzel többet ne takarózzon senki!

 

Áron